maanantai 14. tammikuuta 2013

Tonnin veto

Tänään oli ohjelmassa jalkapunttipäivä ja sattumalta sopivasti TT226:n uintivuoro Nokian hallissa. Päätin lähteä punttireenin jälkeen kokeilemaan tonnin vetoa, koska ajattelin että on hyvä kartoittaa omaa lähtötasoa ennen kuin alan opetella uimaan oikeasti. Kolme sanaa vedon jälkeen: huono, hidas, läski. Aikaa tonniin meni 22min 7s. Ei hyvä.

Mikäli asetetaan triathlonhattu päähän ja mietitään lajispesifisesti, uinti on siinä mielessä ikävä laji että siinä minuuttien poisviilaaminen on selkeästi kovimman tuskan takana. Tosin uskon että mikäli esim. minun tekniikassani sattuu jonkinlainen "breakthrough", niin 20 minuutin alitus tonnilla pitäisi olla kohtalaisen helppoa. Olen tosin odottanut tätä läpimurtoa jo pari vuotta. Ehkäpä se läpimurto saavutetaan vapaauinnin tekniikkakurssilla seuraavan kuukauden aikana. Ja tästä päästäänkin aasinsiltana kauden 2013 ensimmäiseen tavoitteeseen.

- Tonni uimalla alle 19 minuuttiin ennen kesäkuuta 2013.

3 kommenttia:

 1. Kuinka paljon puntti vaikutti uintiin? Aattelin, että voi olla pahin terä käsistä mennyt eli parempaankin aikaan olisit pystynyt. ;)

  Jos saisit jonkun kuvaamaan sun uintia, niin näkisit itekin millaista se on. Siitä oppii paljon, ja on helpompi tehdä muutoksia. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Oli jalkapäivä salilla, joten sekään ei kelpaa tekosyyksi.. :-)
  Joo, tuota uinnin kuvaamista on joku muukin suositellut. Tuntuu vaan kameramiehet olevan harvassa...

  VastaaPoista
 3. Hieno tavoite! Tsemppiä. Ja täytyy tunnustaa, että on jotenkin huojentavaa lukea, että jollain toisellakin triatlon-harrastajalla uintivauhdit menee samoissa lukemissa kuin meikäläisellä. Vähän aikaa sitten bloggailin juuri omista tuntemuksistani asian suhteen (ja 20 minuutin alitus tuntuu vielä ihan utopialta). :)

  VastaaPoista