perjantai 15. helmikuuta 2013

20:18

Jiiiiihaa! 

Testitonni takana ja 21 minuutin tavoite alittui komeasti, jopa selkeämmin kuin itse uskoin. Tekniikassa on tapahtunut kehitystä, tosin sen paikallaan pitämisessä 1000m aikana oli jonkinlaista haastetta. Garminin jälki kertoo tästä karua kieltä: paras altaanmitta meni n. 26 sekuntiin (uinnin alussa) ja huonoin kesti yli 34 sekuntia (puolivälissä). Käsivedoissa pyörittiin 22 vedon ja 28 vedon välillä per altaanmitta. Tuon kun saa vakioitua 20 vedon tuntumaan, niin 19 minuuttia alkaa olla paperia. Tuossa tosin on vielä "hieman" työnsarkaa. Neljän viikon päästä seuraavan kerran, ja silloin 20 minuuttia pitäisi olla paperia. Tänään musta tuntuu eka kertaa elämässä että uinti on hieno laji!2 kommenttia:

 1. Moi!

  Vaikuttaa hyvältä! Käsivetoon ja vartalon kiertoon, ja tietysti jalkojen aktiiviseen ajatteluun pitämisessä ylhäällä keskittyminen auttaa varmasti, ja nopeammin kuin uskotkaan, tuo 19 minuuttia paukkuu!

  Etköhän tuolta kurssilta saa vielä muutaman neuvon, ja sen jälkeen voit käyttää hyväksi youtuben neuvoja, ne oikeasti toimivat! Ja jos saat jonkun kaverin hallilta tai muualta, joka tietää asioista jotain, katsomaan uintiasi tarkemmin ja mahdollisesti kuvaamaan, se auttaisi varmasti paljon lisää!

  Itse olen tullut yli 2 minuuttia alaspäin tuntemusten mukaan, kun aloitin 2kk sitten ensimmäistä kertaa elämässäni tekniikan treenaamisen ja keskittymisen muuhun kuin matkan uimiseen, joka alkoikin tylsistyttää! Todella tekninen laji siis kyseessä :)

  Tsemppiä treeneihin, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 2. Joo, juutuubia on jonkin verran tullutkin selailtua. Kyllä mä aika luottavaisin mielin lähden ainakin 20 minuuttia alittamaan, tuo 19 kylläkin vaatinee jo isomman edistymisen ja hyvän päivän onnistuakseen.

  Tekniikka on tuntunut menevän jonkin verran eteenpäin. Lajia hetken tahkonneena olen ruvennut miettimään että onkohan olemassa yhtään uimaria jolla tekniikka olisi täydellisesti hankassa? Tuntuu että tuo tekninen parantaminen on jokeenkin loputon suo: aina löytyy jotain jonka voisi tehdä paremmin...

  Tsemppiä myös sulle!

  VastaaPoista