sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kauden avaus

Tauko raja-asemalla.
Lueskelin eilen fillarifoorumilta että Tampereen seudulla alkaa olemaan ajokuntoisia teitä maantiekonkelille. Pitihän sitä lähteä koittamaan.

Kun sain pyörän öbaut reilaan, havahduin miettimään että mitähän sitä oikein pitäisi pukea päälle? Ulkona oli auringossa muutama aste lämmintä, mutta perusoletuksena oli, että vähintään jalat tulevat jäätymään ennen pitkää. Päädyin vetämään kahdet pitkät kalsarit trikoitten alle ja yläosaksi kaksi poolopaitaa takin kera. Ihan ok valinta, tosin yläkroppaan alkoi pukkaamaan puolen tunnin ajamisen jälkeen soijaa oikein kunnolla.

Päädyin pyöräilemään välin Kangasala-Valkeakoski-Kangasala, siirtyen Kangasalle autolla. Tuntui olevan ihan ok reittivalinta. Parissa katvekohdassa oli sulamisvedet tehneet mustaa jäätä tielle, mutta tapaturmilta vältyttiin parilla nokkelalla kaistanvaihdolla. Pari muutakin pyöräilijää tuli reitillä kippurasarvisilla vastaan, tosin siitä en osaa sanoa olivatko cycloilla vai maantieveiveillä liikkeellä. Yleisesti ottaen, ihan kauheasti ei yleisöä ollut vielä maantiekautta avaamassa.

Lenkki oli ihan ok näin kauden avaukseksi. Keskari oli aika olematon, mutta periaatteena lähinnä olikin vetää kohtuu rauhallinen PK-lenkki. Jalat olivat hieman ihmeissään parin tunnin polkemisen jäljiltä. Näkyy kuitenkin olevan ihan eri laji kuin maastopyöräily. Nyt täytyis vissiin venytellä. Harmi kun se on niin ikävää puuhaa.

Pyöräilystä puheen ollen, tällä viikolla tuli sitä harrastettua ihan urakalla. Pari päivää maastokaatuilua + tämänpäiväinen takasivat yli 50% viikon määrästä kaksipyöräiselle. Uinti meinasi olla jokseenkin nihkeää, vaikka hallilla tuli sentään käytyä kolmasti. Yhden PK-juoksun olisin mieluusti ottanut viikolle, mutta kun ei vaan ehtinyt. Viikon paras treeni tuli tosin tehtyä juosten maanantaina Pirkkahallilla. 1200/900/600/300 nousevin sykkein + tekniikkapainotteisia drillejä. Jalat huusi tuon jälkeen hoosiannaa, eivät jostain syystä ole oikein koskaan tykänneet tartanista. Tuntui kuitenkin että tuosta oli jotain hyötyä. Ensi viikolla olisi tarkoitus kuluttaa tossunpohjia hieman enemmän, mikäli vaan jalat kestää.

Yhteenveto w13/2013

Ma: Juoksutekniikkaa ja vetoja (1h 15min), uintitekniikkaa (46min).
Ti: Lepo.
Ke: MTB metsäajoa + nopeampia vetoja tiellä (2h 18min).
To: Uinti, 6x300 + verryttelyt (54min).
Pe: Yhdistelmä MTB poluilla (1h 56min) + reipas PK-juoksu (40min).
La: Salilla circuit-treeni (43min), uinti voimapainotteisesti (52min).
Su: Pyöräily PK-sykkein (2h 3min).

Yht. 11h 27min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti