sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pitkisviikko

Ylämäkirasti
Tällä viikolla tuli määrää jo kohtalaisesti. Viikkoon mahtui jopa kolme pitkistä, joista pisin tuli suhattua maastopyörällä. Ko. lenkillä tuli mm. heitettyä "ritolat" kyljelleen lumiseen alamäkeen (tietenkin sellaiseen kohtaan missä alla oli pelkkää jäätä, auts) ja yksi pahempi suunnistuspummi jossain päin Pirkkalaa. Tuloksena suunnitellusta kahden tunnin lenkistä tuli yli kolmetuntinen. No, olipa hyvä keli mennä, tosin ajoittainen vesisade ei ollut kivaa. Niin ne kelit muuttuu, tätä kirjoittaessa pakkasta on -20 astetta. Perusasioiden äärelle tuli palattua myös juoksun suhteen, kilometrejä kertyi mukavasti jo yli 25. Perinteisellä hiihtäen tuli hiihdettyä myös jokatalviseksi perinteeksi muodostunut Taivalpirtin lenkki, josta myös viereinen ylämäkikuva.

Hiihdon suhteen kilometrit tälle talvelle ovat hävettävän alhaiset, n. 250. Tänään olisi ollut Pirkan hiihdossa 45 lisäkilometriä tarjolla. Ei pystyny. Taitaa olla talven tavoitteen, 500 hiihtokilometrin suhteen aika tekeminen.

Yhteenveto w9/2013

Ma: Hiihto perinteinen pitkis (1h 52min), Uintitekniikkaa pullarilla (55min)
Ti: Lepo
Ke: Juoksu PK (57min), Salilla yläkroppa (1h)
To: MTB-pitkis (3h 2min)
Pe: Salilla yläkroppa (53min), Uintitekniikkaa (43min)
La: Juoksu PK-pitkis (1h 38min)
Su: Trainerilla palauttavaa + spinnauksia (42min), lihaskuntoa (23min)

Yht: 12h 5min

2 kommenttia:

 1. Hyvät treenit! Seuraatko noin viikko-kuukausitasolla jotain ohjelmaa, vai meetkö enempi perstuntumalla?

  VastaaPoista
 2. Joo, ihan hyvin tuli ainakin PK:ta jynkytettyä. :-)

  Kyllä tässä treenien suhteen enimmäkseen mennään perstuntumalla. Treenaamisen perusrakenne tulee Frielin jaksotussysteemistä (Base/Build/Peak/Race). Viikkorungon suunnittelen päässäni yleensä su-ma -akselilla, ja se toimii jonkinlaisena hatarana pohjana tulevan viikon treeneille. Eli siinä vaiheessa katellaan että paljonko esim. veekoota tai ämkoota otetaan viikon treeneihin mukaan, ja paljonko liikunnalle on keskimäärin aikaa uhrattavaksi ko. viikolla. Tuossa myös katellaan vähän mitä on tullut tähän mennessä tehtyä ja missä on mahdollisesti jääty jälkeen.

  Tuntimäärän selvittyä lähetään päivä kerrallaan ihmettelemään mikä tuntuu järkevältä treeniltä ja mikä ennen kaikkea tuntuu hyvältä tehdä. Eli päiväkohtaisen tekemisen ratkaisee enimmäkseen fiilis ja omatunto. Johonkin se ämkookin sit saadaan yleensä mahtumaan, kun on päässä pakottava tunne että viikolla on pakko semmonen tehdä. :-D

  Tää bloggaaminen on muuten mun mielestä hyvä keino niputtaa reeniviikko yhteen. Saa jälkeenpäin analysoitua ainakin tuota treenien jakaumaa + tietty pitää jotain yrittää tehdäkin että on mistä kirjoitella...

  VastaaPoista