sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Määrää ja laatua!

Kanjoni koottuna.
Moi! Tästä taisi tulla vuoden paras treeniviikko tähän asti. Oli mukana sekä määrää että laatua. Pyörää tuli määrällisesti melkein 10 tuntia ja juoksuakin ihan kohtalaisesti. Hyvä niin, sillä sain päähänpistona ilmoittautua ensi viikonloppuna juostavaan Eden Run -tapahtumaan puolimaratonille. Vähän pelonsekaisin tuntein pitää lähteä kisaamaan, koska missään nimessä juoksussa ei ole tällä hetkellä mikään huippukuntofiilis.

Pyöräilyn suhteen tällä viikolla tuli mentyä pelkästään triathlonkaluston voimin. Ihan mukavaa vaihtelua kippurasarviselle, vaikka ajoasennon kanssa tuntuu olevan edelleen hiomista. Keskiviikkona tuli korkattua pyöräilyn saralla myös kesän ensimmäinen "pakkosatanen" reitillä Herwood - Kangasala - Sahalahti - Pälkäne. Ei oikeastaan aiheuttanut juuri mitään ongelmia ellei pikku hiertymiä haaruvälissä ja käsien puutumista lasketa mukaan. Tuli pelisilmällä laitettua kaikkein kauhtuneimmat pyöräilyhousut jalkaan, ja jo puolimatkassa alkoi tuntumaan että jos tästä ensimmäisen asteen palovammoin selvitään niin hyvä. No, selvittiin kuin selvittiinkin.

Perjantaina kokeilin 30 minuutin tempoilua LTHR (Lactate Threshold Rate) -testin merkeissä. Kyseinen testi on triathlonguru Joe Frielin tapa määrittää pyöräilyn sykealueet. Lyhyesti kerrottuna, testissä saatu sykelukema on se syke, jolla maitohappoa alkaa erittymään verenkiertoon, ja tämän sykkeen perusteella voidaan sitten määritellä esimerkiksi pyöräilyn PK- ja VK-sykkeet. Testi on normaali 30min tempo pyörällä. 10 minuutin ajamisen jälkeen napautetaan kierrosnappia sykemittarista ja näin ollen viimeisen 20 minuutin keskisyke on LTHR-syke. 

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta helppoa se ei siitä tee. 30 minuutin pyöräily "täysiä" on mukava kuin norovirus: eka 10min menee ihmetellessä mutta puolivälissä koitosta kuolemakin tuntuu jo ihan mukiinmenevältä vaihtoehdolta. Testitulokseen olin tyytyväinen; sain pidettyä vauhdin hyvin ja keskarit läheni tuolla 30 minuutin pätkällä 37km/h. Selkeätä parannusta viime kesään, jolloin keskareiksi sain samalla reitillä n. 34km/h. Viime kesän veto oli tosin maantiepyörällä.

Ensi viikolla kisaillaan. Ekaksi maanantaina Duathlonin harkkakisan merkeissä (ju 3,5km - py 9km - ju 3,5km) ja lauantaina vedetään puolimaraton ennätykset mielessä. Kerkeisköhän sitä käymään vielä Rolf-sedän klinikalla rasvaimussa ennen tuota lauantaita?

Yhteenveto w19/2013

Ma: Juoksua PK1 + PK2 + 4x750 vedot (1h 2min) + Lihaskuntoa (5min), Uintitekniikkaa (40min).
Ti: Pyöräily (2h 50min), Juoksu 5x150 vedot (23min).
Ke: Pyöräilyn pakkosatanen (3h 55min), vatsatreeni (8min).
To: Juoksu PK-ala-alueella (58min).
Pe: Uinti märkkiksellä hallissa (43min), Pyöräily LTHR-testi (1h 13min), vatsatreeni (10min).
La: Juoksu, mäkivetoja 3x5 setit 3min palautuksin (48min).
Su: Yhdistelmä pyörä + juoksu (1h 44min + 19min), vatsatreeni (8min).

Yht: 15h 6min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti