sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Superviikonloppu

Suomalaisittain tämän piti olla superviikonloppu. Ensiksi voitetaan Euroviisut ja sitten lätkän MM-kultaa. Väännetään kättä kuka juhlii Helsingissä torilla minäkin viikonloppuna. Juti rillaa teeveessä ja Niinistö määrää kansallisen vapaapäivän. Kirkan "Glider in" soi radiossa yötä päivää. No, näin ei yllättäen käynytkään.

Tästä huolimatta mulla viikonloppu, tai oikeastaan lauantai onnistui oikein superisti. Avasin kisakauteni, eli juoksin Eden Run -puolimaratonin Nokialla. Voitin sen.

Häh, mitä tuli tehtyä? Myönnettäköön että kilpailun taso ei päätä huimannut, eikä osallistujiakaan ollut ihan liikaa, mutta hyvältähän tuo tuntuu eläissään joku kilpailu voittaa. Veikkaan että koskaan tuota ei enään pääse tapahtumaan. Eli nautitaan tästä.

Itse suoritus meni lähes ennakkokaavailujen mukaisesti, vaikka valmistautuminen ei ollut ihan parasta A-luokkaa. Torstaina lähdin kaupin kanuunoiden vauhtilenkille, ajatuksena että eiköhän tuosta jalat tokene lauantaiksi. Perjantaina jalat oli pölkyt, mutta tein vielä parinkymmen minuutin TV-kovan juosten ihan vaan jalkojen vetreytykseksi ja totutteluksi puolikkaan vauhtiin. Ei mennyt ihan milliin, pölkyt ne oli vielä puolimaratonin aattonakin.

Kisassa ennakkosuunnitelmana oli mennä 4:30 - 4:40min/km -vauhdeilla ensimmäiset n. 3/4 matkasta ja loppukilometreillä survoa kaikki peliin, jos pölkyt vielä kantaa. Aikatavoitteena oli 1h 35min alitus. Kilometrivauhtitaktiikkaa pystyin aika hyvin noudattamaankin: ensimmäiset 18km kulki 4:31 -vauhteja, ja keskisyke pysyi juuri ja anakynnyksen alla, aivan kuten olin suunnitellutkin. Viimeinen alaspäin viettävä pitempi suora alkoi 18km nurkilla ja siinä päätin että nyt rojut keskelle ja "all in". Vauhti lähti nousemaan, mutta vähän suutariksi tuo sitten kuitenkin jäi. Vipan kolmosen tulin n. 4:22 -vauhteja, ja tämä ei aivan riittänyt aikatavoitteen saavuttamiseen. Maali tuli vastaan ajassa 1:35:37. Kaikkeni annoin, ja vaikka aikatavoite ei täyttynytkään, niin olen toki erittäin tyytyväinen tähän tässä vaiheessa kautta.

Sain muuten voitosta palkinnoksi Bianchin pyöräilysukat. Taidankin tästä alkaa kehystämään voittosukkiani...

Yhteenveto w20/2013

Ma: Duathlon harkkakisa verryttelyineen (1h) + palauttavaa uintia päälle (33min).
Ti: Lepo (jalat ihan sököt maanantaista).
Ke: Uinti, erilaisia 250m vetoja + 5x50 vedot lättärein (53min), reipas PK-lenkki juosten (50min).
To: Pyöräily: kanuunoiden vauhtilenkki (2h 30min).
Pe: Lyhyt TV-kova juosten (23min), vatsatreeni (8min).
La: Puolimaraton + verryttelyt (1h 45min), palauttavaa uintia kylpylässä (5min).
Su: Lepo.

Yht.: 8h 7min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti