maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kuin raikulipoika

Tänään harkkakisailtiin triathlonin merkeissä. Triathlonteam 226 järjestää tänäkin kesänä Nokialla sprinttitriathlonin harkkakisoja, joihin yritän aina tilanteen mukaan osallistua. Vaikka en sprinteistä erityisesti tykkääkään, niin noista saa kuitenkin sitä tärkeää kilpailukokemusta. Tarkoituksenani oli alun perin mennä matka "puolikaasulla", vasen pohje kun alkoi väittämään vastaan viikonloppuna. No, eihän siitä mitään tullut. Aina kun lappu on rinnassa niin jotenkin sitä vaan pitää yrittää antaa kaikkensa. Ja niin tälläkin kertaa.

Uinti 300m: Tämä oli ihan tuttua pesukonetta. Vaikka viime aikoina on ennätykset paukkuneet uimahallissa, niin olen silti huono uimari. Kesän avovesiuintikokemus oli starttia ennen tasan nolla, joten pientä suunnistuspummia tuli matkalla myös. Pari kertaa tuli hörpättyä myös Vihnusjärven vettä, joka oli oikein maukasta. Ensimmäiset 200m tuli pääosin räpiköityä kuin merihädässä, viimeisellä satkulla sain taas sisäisen herätyksen: "Hei! Täähän oli tekniikkalaji." Aloin kiinnittämään huomiota liukuun ja rupesin ottamaan hieman rauhallisemmin. Tuntui että vauhti pysyi suunnilleen samana, ja uintiin tuli hieman sitä kuuluisaa rauhallisuutta. Rantauduin kohtuu hyvissä voimissa, tosin huonomman kolmanneksen mukana. Uintiaika 5min 27s. Sijoitus 21/36.

Fillari 9km: Kisainfossa peloteltiin, että fillarireitillä on joku muutaman metrin tosi paha pätkä, jossa on tyyliin irtokiviä, soraa, nauloja, napalmia ja telamiinoja. No ei ollut. Tuo "paha" pätkä sattui reitin jälkimmäiselle puoliskolle, jossa oli risteysalueella puomit ja n. 2m pätkä hienojakoista soraa. Tuon pystyi ajamaan fillarin selässä ihan komeasti. Eka puolisko tuosta Vihnusjärven kiertävästä reitistä on pääosin kiipeämistä, ja tässä otin muutaman päänahan. Tokalla puoliskolla ei sitten enää ketään näkynytkään ja ajaminen meni lähinnä kisaamiseksi itseä vastaan. Ihan ok fiilikset fillarista, vaikka tuolla tokalla puoliskolla tuo sorapaikka vei hieman vauhteja kun tuli lähestyttyä tietyötä ylivaroen. Lisäksi vaihtopaikan lähestyminen tuli otettua varovasti, kun kokeilin miten pyöräilytossut lähtee jalasta pyörän selässä. Lähtihän ne. Pyöräaika 17min 13s. Sijoitus 15/36

Juoksu 3,5km pururadalla: Tää on aina ollut hieno paikka juosta. Puoli kilometriä saa juosta kohtuu tasaista ja sitten lähtee! Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki kuten Leevin biisissä lauletaan. Ja nuo mäet on MÄKIÄ. Pari kilometriä tätä kun on menty, niin voidaankin siirtyä jo kertosäkeen loppuun: "Pilsneriä en ota enää ikinä!". 

Juoksu tuntui jotenkin päivän heikoimmalta annilta. Tuntui että vaikka yritti täysiä juntata, niin kunnon vauhtia ei saanut päälle. Sykkeitä ei saanut nousemaan. Tämä on vaivannut tänä keväänä yleisemminkin. Vaikka yrittää saada koneen käymään anaerobisella alueella, niin kroppa pistää vastaan, ja sykkeet saa juuri ja juuri nostettua kynnyksen yli. Kai siellä pumpussa on joku takaiskuventtiili, joka miettii että "Nyt on pakko himmata ennen kuin tuo hullu tappaa ittensä!". Olen kuullut että jos peruskuntokaudella hinkkaa PK-lenkkejä oikein huolella, niin sykkeet saattavat käyttäytyä juuri tuolla tavalla. Luulisin että tuo on juurikin edellä mainittua. En jaksa ylikuntosyndroomaankaan näillä treenimäärillä uskoa. No, joka tapauksessa juoksu ei ollut kummoinen. Kukaan ei tullut ohi, enkä ketään ohittanut. Poikki olin silti maalissa. Juoksuaika 15min 55s. Sijoitus 15/36.

Jotenkin sitä aina palaa maan pinnalle tuloksia katsellessa. Nytkin tuntui, että pyörä pelasti tänään paljon. Katin kontit. "Kuuma ryhmä" veti järjestään alle 15min pyöräaikoja, eikä tuolla meikäläisen ajalla pääse edes kymppisakkiin. Töitä tässä näköjään on edelleen tehtävä.

Yhteenveto w22/2013

Ma: Juoksutekniikkaa (50min), kuntopiiri (10min), uintitekniikkaa (50min).
Ti: Pyöräily: reipas PK + ylämäet täysiä (2h 1min).
Ke: Lepo.
To: Pyöräily: kanuunalenkki tempohengessä (2h 10min), vatsatreeni (8min).
Pe: Juoksu: reipas PK (45min).
La: Juoksu: TV-kova (55min).
Su: Yhdistelmä: pyörä (3h 7min) + juoksu (10min).

Yht. 11h 6min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti