sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Maalla, merellä ja ilmassa

Kuva sunnuntaipitkikseltä
Seurailin eilen Melbournen IM-kisaa nettistreamin välityksellä. Kisa kun oli Australiassa, niin alkuaika ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta minkäs teet. Ei voi kuin syyttää aikavyöhykkeiden keksijää. Kisan startti piti olla n. 22:30 Suomen aikaa. Vaan eipä tuolloin mitään tapahtunutkaan, luontoäippä kun näytti voimiaan. Kisa starttasi n. tunnin myöhässä ja uintiosuus oli lopulta 1500 metriä pitkä 3800 metrin sijaan. Oli nimittäin merellä "pientä hiivaria".

Yö jäi itseltäni siis aika lyhkäiseksi, mutta yksi juttu jäi mieleen. Tuon lähetyksen jälkeen en enää ihmettele, miksei triathlon saa näkyvyyttä televisiossa. On ihan kiva että joku jaksaa tehdä livelähetyksiä, mutta millä tavalla! Kuvaus tapahtui ilmeisesti kahdella kameralla; toinen oli moottoripyörässä ja toisella otettiin ilmakuvaa helikopterista. Uintia kuvattiin ainoastaan ilmakuvalla (moottoripyörällä ei voinut nähtävästi ajaa aallokon takia) ja siitä ei saanut yhtään mitään selvää. Aallokko kyllä näkyi kuvissa ja tuhatmäärin uimalakkeja vedessä, mutta mitään käryä ei ollut missä esim. suomalaissilmiä kiinnostava Jarmo Hast pulikoi. Eipä kyllä saanut siitäkään selvää että kuka kisaa johti uintiosuudella. Eikä saanut kisan selostajakaan.

Fillariosuudessa kuvattiin vain ja ainoastaan kärkiryhmää, tai oikeammin kolmea ensimmäistä pro-ryhmän miestä. Välillä kuva siirrettiin naisten pro-sarjaa johtaneeseen henkilöön ja siinä se. On muuten hieno katsoa neljä tuntia kilvanajoa kun kuva liikkuu neljän kilpailijan välillä. Kilpailunumeroita ei oltu viitsitty laittaa esille, ettei seuraaminen olisi ollut liian helppoa. Pari kertaa ruudulla näytettiin kärkikymmenikön väliajat, ja siinä oli kisan väliaikaseuranta. Kolmen minuutin välein kuva siirrettiin kisastudioon jossa kaksi jenkkiä spekuloi kisan lopputuloksista. Eli oli siellä sittenkin kolmaskin kamera.

Unijukka iski ennen pyöräilyn loppua. Kello taisi olla kolme yöllä. Musta tuntuu etten menettänyt mitään vaikken juoksua enää nähnytkään.


Yhteenveto w12/2013

Ma: VK-vetoja trainerilla (58min), uintitekniikkaa (56min).
Ti: PK-juoksua matolla (45min), salilla yläkroppaa (57min).
Ke: Kadenssitreeni trainerilla (30min), juoksuvedot 4x800m (46min).
To: Sali, yläkroppa (1h 6min).
Pe: Lepo.
La: PK-uintia (1h).
Su: Hiihtopitkis perinteisellä (1h 41min), vatsalihastreeni (8min).

Yht. 8h 47min.

Ensi viikolla onkin sitten piinaviikko kirkollisen kalenterin mukaan. Onkohan nimi enne tulevasta treeniviikosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti