sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Mind over all

VauhtiKestävyys (VK) -treenit palasivat tällä viikolla ohjelmaan. Ideana jatkossa on se, että viikkoon mahtuisi ainakin yksi tällainen juoksu ja trainerilla/fillarilla sama juttu. Olen tainnut VK-sykkein juosta tai pyöräillä viimeksi syyskuussa öbaut puoli vuotta sitten, joten onhan tuo jo aikakin. 

Into oli maanantain levon jälkeen niinkin kova että päätin heti tiistaina ottaa härkää sarvista kiinni ja pajauttaa n. puolen tunnin VK-siivun juosten. No, kuinkas tässä sitten kävi? Tuntuipa PAHALTA. Ensimmäiset viisi minuuttia siivusta meni siihen että sain sykkeet targettiin ja juoksu tuntui ihan ookoolta. Kymmenen minuutin kohdilla alkoi maitohapot jylläämään reisissä, ja mieleen hiipi että jaksanko edes puolta tuntia tällä tahdilla. Vartin kohdilla aloin miettimään että josko lyhentäisi tämän siivun keston pariinkymmeneen minuuttiin. Reisistä kuului kuorolauluna hoosianna ja pohkeet ja akillesjänteet komppasivat rytmiä patarummuin. Luonto ei kuitenkaan antanut periksi ja hammasta purren sain siivun vedettyä. Mind over all.

Keskimääräiseksi tahdiksi tuli 4:57/km. Alkupuoli juoksusta kulki n. 4:20 tahdilla ja loppua kohden tahti hiipui yli viiden minuutin. Lienee tarpeetonta mainita että sykkeet tekivät päinvastoin. Kokemus tästä treenistä oli herättävä. En ollut yllättynyt lopputuloksesta mihinkään suuntaan, mutta nyt tiedän ainakin sen millä tasolla vauhtikestävyyteni ja voimantuotto jaloissani on. Huonolla. Mutta sehän ei merkkaa mitään jos kaatuu, vaan se että nousee takaisin ylös.

Yhteenveto w10/2013

Ma: Lepo.
Ti: VK-juoksu verryttelyineen (54min), salilla yläkroppaa (52min).
Ke: Uinti: potkuja, pullaria ja normiuintia (1h 15min).
To: Hiihto vapaa (1h 1min), vatsalihastreeni (8min).
Pe: Juoksu peekoota (1h 12min).
La: Uinti: potkut + 6x300m potkutekniikkaa varioiden (55min), VK/voima trainerilla (37min).
Su: Hiihtopitkis vapaalla (2h 24min).

Yht. 9h 18min

Peruskuntokauden toinen neljän viikon osio loppuu ensi viikon lepo/testiviikkoon. Ajattelin edetä uintipainotteisesti, josko hallille pääsisi jopa neljä kertaa viikon aikana. Tonnin uintitestissä yritetään maagista 20 minuutin alitusta. Se on mulle tosi kova juttu jos onnistuu. Ja onnistuuhan se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti