torstai 10. tammikuuta 2013

Lukunurkka

Eilen se tuli! Tampereen alueen kirjastoista ei löytynyt juurikaan lempiharrasteeni kirjallisuutta, joten päätin tilata sitä itse postilaatikkoon. 

Tri-kirjallisuus kokonaisuudessaan on osoittautunut tähän mennessä varsin kaksijakoiseksi. Suurin massa kirjoista keskittyy 1) päivittelemään miten ihmeellinen ja vaativa laji on kyseessä. Toiseksi tulevat 2) laji-ikonien henkilökuvat ja muistelot. Kotikaupunkisi kymmenen kirjastoniteen joukossa on yleensä n. 9...10 kappaletta kyseisten lajityyppien edustajistoa. Ihan kivoja lukea, mutta eivät välttämättä anna lajin harrastajalle yhtikäs mitään.

Pienessä vähemmistössä on myös lajin harrastajille suunnattuja opuksia, ja jos oikein hyvin käy, niin kirjoittajakin on hyvä kynästään. Tämänkertainen valintani oli triathlonmaailman elävän legendan, Joe Frielin kirjoittama "Your Best Triathlon". Pikavilkaisulla kirja sisältää alussa erityisesti henkistä asiaa triathlonharrastukseen liittyen ja kirja etenee treenisuunnitelmana jaksomuotoisesti loppua kohden, kohti lukijan parasta triathlonkilpailua. Frielin kirjoitustapa on innostava ja hän haastaa lukijan miettimään asioita omalta kantiltaan. Tykkään.

Olen aikaisemmin lukenut miehen kirjoittaman "The Cyclist´s Training Bible" -opuksen. Kyseessä on pyöräilyn vakavasti ottaville ihmisille suunnattu treeniopus, joka sisältää pelkkää asiaa. Itse asiassa viime vuotinen treenifilosofiani pohjautui juuri kyseisestä teoksesta imitoituun training periods -metodiin. Näyttäisi että nyt tilaamani kirja on saman metodologian kertausta triathlonsävyttein. Mielenkiintoista luettavaa varmasti, saas nähdä kuinka paljon tästä tulee imettyä oppeja. Palaan kirjaan blogissani varmasti myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti