sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Nanoilua osa 2 ja w1 pakettiin

Hola! Testiajo no.2 Nanogripeillä suoritettu. Toimivuus oli huomattavasti parempi pakkaskelillä (-9c), luiston saadessa arvosanan 'ok' ja pidon saadessa 'ok-'. En tosin usko noiden tuosta luistavammiksi enää tulevankaan, valmistajakaan ei lupaile sivuillaan liikoja: "Compared to a waxed ski, only its gliding properties are slightly weaker", sanovat. Pito oli jotakuinkin omituinen: suksi piti hyvin ylämäkeen(kin) kun rauhassa meni, mutta aina kun yritti päästä kunnon vauhtiin niin alkoi lipsumaan. Toivon mukaan pito vielä paranee tuosta, sisäänajokautta kun on vielä muutama kilometri jäljellä. Nanot menevät kuitenkin nyt tauolle ja palailen ensi vkolla luisteluhiihdon ihmeelliseen maailmaan.

Viikko meni treenien suhteen ehkä jopa hieman yläkanttiin. Yllättävää sikäli; motiivit liikunnan suorittamiseen ovat kohtalaisen kyseenalaiset, koska en ole asettanut vielä mitään tavoitteita tulevalle kisakaudelle. Vielä ei ole julkaistu kotimaassa yhtäkään triathlonkisaa, johon pääsisin osallistumaan, joten horisontissa ei näy tällä erää vielä mitään maalia. Pirkan hiihtoa (3.3.) luultavasti käyn kokeilemassa välietappina, josko tänä vuonna jo uskaltaisi mennä 90km vapaalla.

Ideana tammikuussa olisi jatkossa treenailla n. 6...8h / viikko, siten että voimaa haetaan punttisalilta n. 50% osuudella treeneistä ja loput treeneistä on anaerobista liikuntaa ns. "crosstraining" -hengessä. Helmikuusta lähdetään tekemään ns. peruskuntoa ja aletaan lisäämään treenimäärää n. 8...10 tuntiin / viikko jos luoja suo ja aikataulut antaa myöten. Toivotaan että silloin on jo tavoitteet selvillä.

Yhteenveto w1/2013:

Ma: Lepo
Ti: Fillaria trainerilla, pk-sykealueella pyörittelyä 90-110 kadenssilla. (1h)
Ke: Sali, jalkatreeni (1h 35min). Loppuverrana juoksumattoa (20min)
To: Lepo
Pe: Hiihto perinteinen, pk sykkeillä (41min). Maastofillari, pääosin lumiajoa (52min). Lihaskunto, vatsat (8min)
La: Sali, yläkroppa (1h 10min)
Su: Hiihto perinteinen, pk sykkeillä (1h 16min)

Yht. 7h 2min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti